Armstrong sa v interview s Winfreyovou priznal k užívaniu dopingu

15.01.2013 Celý región

Austin 15. januára (TASR) - Americký cyklista Lance Armstrong v rozhovore s hviezdnou moderátorkou Oprah Winfreyovou priznal, že užíval zakázané podporné prostriedky, aby vyhral slávne preteky Tour de France. Interview odvysiela televízna stanica Oprah Winfrey Network vo štvrtok 17. januára.

Armstrong sa krátko pred prvým verejným vystúpením od zverejnenia jeho dopingového škandálu cítil v pohode a dobre. Nakrúcanie v dome amerického cyklistu v texaskom Austine trvalo 2,5 hodiny a Winfreyová k Armstrongovi prostredníctvom sociálnej siete Twitter uviedla, že "prišiel pripravený".

Armstrong prehovoril po prvý raz

Armstrong prehovoril na verejnosti po prvý raz od odňatia všetkých siedmich titulov z Tour de France a udelenia doživotného zákazu činnosti. Očakávalo sa, že Armstrong po rokoch zapierania konečne vyjde s pravdou von a v televíznej šou sa prizná k užívaniu zakázaných látok a ospravedlní sa svojim fanúšikom.

Armstrongovo priznanie spustilo lavínu reakcií. Vláda štátu Južná Austrália od neho žiada peniaze zarobené na pretekoch Tour Down Under. Jej žiadosť má čisto charakter výzvy, keďže právne nemá v rukách "páky", ako by Američana prinútila vzdať sa zarobených peňazí v krajine protinožcov. Armstrong v roku 2009 absolvoval na pretekoch Tour Down Under ako prominentný účastník svoj návrat do sveta galusiek po štyroch rokoch nesúťaženia. Na podujatí, ktoré sčasti finančne pomáhala pokryť aj vláda Južnej Austrálie, neskôr štartoval ešte dvakrát.
 
 
 

Vyberte región